header photo

13.01.2011
Рассказать в: facebook В контакте Twitter LiveJournal

Наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України затверджено «Порядок утримання та розведення диких тварин, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах».

Цей Порядок встановлює механізм утримання та використання диких тварин у неволі, визначає права та обов’язки власників диких тварин, а також контроль у цій сфері. Крім того, документ визначає загальні вимоги до транспортування і переміщення диких тварин, профілактичних та протиепідемічних заходів та відчуження тварин (передачу права власності на тварин юридичним та фізичним особам).

Вперше в Україні на законодавчому рівні для основних груп хребетних тварин визначено тип місця утримання (клітка, вольєр, басейн, тощо), а також встановлено мінімальну площу та висоту місця їх перебування в умовах неволі (з розрахунку на одну особину).

Наказ Міністерства екології та природних ресурсів України спрямовано на подальше запровадження принципів гуманного ставлення до диких тварин та підвищення уваги до їх захисту від жорстокого поводження.

http://www.menr.gov.ua/content/article/7234