header photo

24.01.2012
Рассказать в: facebook В контакте Twitter LiveJournal


Міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський зустрівся з ініціаторами акції протесту «Stop it» проти вбивства безпритульних тварин, запланованої на 25 січня біля будівлі Кабінету Міністрів. Міністр ознайомився з вимогами ініціаторів акції протесту. За підсумками зустрічі Микола Злочевський прийняв наступні рішення:

1. Звернутися до Асоціації міст України з проханням докласти зусиль задля негайного припинення фактів фізичного винищення тварин комунальними службами.

2. Звернути увагу правоохоронних органів на необхідність розслідувати й припинити діяльність догхантерів, та взяти на особистий контроль покараня винних у винищенні тварин.

3. Змінити склад робочої групи при Міністерстві екології щодо розробки нормативно-правової бази для реалізації вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження». Новий склад комісії затвердити за погодженням з екологічною громадськістю.

4. Прибрати з проекту Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження”, розробленого робочою групою при Мінприроди, норму про можливість евтаназії тварин за 5 днів після відлову.

5. Ініціювати зміну підхіду до вирішення проблеми безпритульних тварин, використовуючи європейський досвід, а саме – передати функцію виконання певних робіт - вилову тварин, утримання їх у притулку тощо – від комунальних підприємств громадським організаціям із захисту тварин.

Таким чином всі вимоги ініціаторів акції протесту задоволені, рішення перебувають у стадії реалізації.

«Я закликав представників екологічної громадськості проконтролювати ефективність виконання наших домовленостей. Уряд зацікавлений вирішити проблему безпритульних тварин. На мою думку, спільно з громадськими організаціями зробити це буде значно легше, - відзначив міністр Микола Злочевський. Він також повідомив, що за ініціативою Мінприроди в державному бюджеті на 2012 рік передбачено 30 мільйонів гривень на будівництво сучасних притулків для собак.

http://www.menr.gov.ua/content/article/9962