header photo

31.08.2010
Рассказать в: facebook В контакте Twitter LiveJournal

30 серпня у Берліні пройшла акція на захист тварин в Україні, приурочена до візиту Президента В. Януковича до Німеччини.

За словами представників PETA, «це була перша наша показова акція після того, як чиновники в Україні проігнорували міжнародну кампанію за права тварин в Україні. Наша головна вимога – замість відлову та вбивства безпритульних тварин запровадити їх стерилізацію в Україні. Ми не ставили за мету привести значну кількість пікетувальників. Наша мета - показати, що громадськості Європи та світу небайдужа доля тварин в Україні, достукатися до української влади щодо гуманного ставлення до них».
Представники PETA також додали, що Президент прочитав їхні зоозахисні плакати з написами «Як тобі не соромно, Україно!» та «його обличчя стало злим».
Акцію PETA висвітлювало декілька ЗМІ: BBC, ARD, «Europa-Express» (російська газета, що продається в Німеччині), дві українські газети. Також адміністрація готелю «Адлон» повідомила, що на їхню електронну пошту перед прибуттям Президента надійшло багато звернень із проханням припинити жорстокість до тварин в Україні. Переважно листи надходили з країн Західної Європи. Адміністратори були вражені фотоілюстраціями до звернень, що показували увесь розмах жорстокості до тварин в Україні за останні роки. Усі звернення були передані українській стороні.

Довідка. PETA (Люди за етичне поводження з тваринами, англ. People for the Ethical Treatment of Animals) - організація, яка веде боротьбу за права тварин.
В основі зоозахисних принципів організації лежить переконання, що тварини мають права і заслуговують на те, щоб їх основні інтереси були враховані, незалежно від того,  чи приносять вони користь людям. Так само, як і ми, вони здатні страждати і прагнуть самостійно вести власне життя. Отже, люди не мають права використовувати їх для їжі, одягу, розваг, дослідів та будь-яких інших цілей.
PETA заснована Алексом Пачеко та Інгрід Ньюкірк у 1980 році як організація некомерційного характеру. Головний офіс організації знаходиться в Норфолку, штат Вірджинія (США), інші представництва - у Великій Британії, Індії, Німеччини, Азії та Нідерландах. За даними PETA, число прихильників організації становить 2 000 000 чоловік.

Фоторепортаж PETA з місця події.

Читайте також: Заклик PETA: Допоможіть нам зупинити масове вбивство собак в Україні!

Джерело