header photo

06.10.2010
Рассказать в: facebook В контакте Twitter LiveJournal

4 октября появился новый законопроект:

 

 

У всьому світі ставлення до тварин є мірилом цивілізованості суспільства. Існує прямий зв'язок між культурним і моральним рівнем суспільства і тією увагою, яку воно приділяє питанням милосердя і захисту тварин.

Випадки жорстокості по відношенню до тварин важко травмують і деморалізують людей, які, переконавшись в її виправданості, здійснюють антисоціальні вчинки. Жорстоке поводження з тваринами несумісне з вихованням дітей, відродженням суспільної моралі, зміцненням правових основ держави.

Для європейської традиції нормою є захищати права тварин. Так, наприклад, у Великобританії права тварин захищаються з 1822-го, у Німеччині – з 1840-го.

Німеччина стала першою європейською країною, яка гарантує права тварин у своїй Конституції. Більшістю голосів німецький парламент прийняв правку, яка додає слова «і тварин» до статті, що зобов’язує державу поважати честь і гідність людини.

Стан захисту прав тварин в Україні нещодавно привернув увагу європейських футбольних чиновників. Зокрема Директор УЄФА з питань Євро-2012 Мартін Каллен (Martin Kallen) звернув увагу на ситуацію в країні щодо регулювання чисельності безпритульних тварин з використанням “жорстоких методів їх знищення”.

Чинний Закон “Про захист тварин від жорстокого поводження” не гарантує захисту тварин від їх жорстокого умертвіння, яке здійснюється під прикриттям евтаназії.